Bloesempracht in Belgisch Limburg

In april vertrok ik samen met mijn zus richting Belgisch Limburg voor ons jaarlijkse uitje ter ere van onze verjaardagen, een prima traditie als je het mij vraagt :) Begin van de maand zag het er niet uit alsof het mooi voorjaarsweer zou worden, toen sneeuwde het nog! Maar gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd en hadden we volop zon. Na ruim vier uur rijden arriveerden we bij Bungalowpark Sonnevijver in Lanaken waar onze accommodatie zich bevond: een A-frame huisje tussen de bomen inclusief vuurkorf (waarover later meer ;P)

Lanaken, een prima uitvalsbasis om Belgische Limburg te verkennen. Het huisje, iets minder, ik zal de details besparen haha. We hebben ons echter goed vermaakt! De volgende dag was het zonovergoten dus huurden we een fiets om op zoek te gaan naar de bloesem waar we voor kwamen. De omgeving waar we ons bevonden staat namelijk bekend om zijn vele fruitbomen.

We huurden onze elektrische fietsen bij de Stroopfabriek, tevens beginpunt van de route. Na de knooppunten op onze hand gekladderd te hebben en een broodje in onze melis te hebben gedrukt waren we klaar voor de Van Fruit naar Stroop-route van zo’n 30 kilometer. Die elektrische fiets was trouwens geen overbodige luxe, windkracht 10 woeide over de heuvels, maar dat geeft niet. We hebben in ieder geval onze bloesem gezien, heerlijk genoten van de zon, veel foto’s gemaakt en geschommeld ;P

De route eindigde ook weer bij de Stroopfabriek. Een tof industrieel gebouw waar we natuurlijk ook nog even de nodige foto’s moesten maken en een souvenir scoorden. Verlaat deze plek niet zonder een ijsje te eten, aanrader! :)

De volgende dag wilden we een mooie wandeling maken. Wandelen deden we, maar mooi was het niet echt haha. Ik denk dat wij net een verkeerde route hadden gekozen in Nationaal Park de Hoge Kempen. De startlocatie was wel tof overigens, wederom een industrieel gebouw en zeker niet de laatste die we zouden zien. Nog even over de daadwerkelijke wandeling, die begon veelbelovend over een vlonderpad maar veranderde al snel in een ‘fifty shades of grind’ wandeling. Daar hebben we het dus maar niet meer over.

Wat wel tof was, was de C-mine in Genk. Hier werd ons humeur een stuk beter, wellicht mede veroorzaakt door een Belgische wafel die we naar binnen werkten. Het gebrek aan foto’s tijdens die saaie wandeling maakten we hier weer ruimschoots goed :)

Na een hapje gegeten te hebben op ons bungalowpark sloten we ons verblijf af in stijl met het leukste onderdeel van ons huisje: fikkie stoken! Als ware ervaringsdeskundigen (uhum) hakten we ons eigen hout, bij het terug zien van de filmpjes pies alweer bijna in mijn broek ;P Toen het Vreugdevuur eenmaal brandde was het tijd voor het toetje: s’mores!

De volgende dag maakten we onderweg naar huis nog even een tussenstop bij de Japanse Tuin in Hasselt waar we op de valreep nog wat Japanse kersenbloesem vonden om in te spelen.

Al met al is Belgische Limburg zeker een bezoekje waard, er is nog veel meer te zien dan dat wij konden bezoeken in korte tijd. Onderstaand nog een aantal tips:

  • Fiets één van de prachtige bloesemroutes door het heuvelachtige landschap
  • C-mine, Genk
  • Japanse Tuin, Hasselt
  • Fietsen door het water, Bokrijk
  • Fietsen door de bomen, Lommel
  • Doorkijkkerk ‘Reading between the lines’, Borgloon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *