Roadtrip Zeeland deel 1

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik een roadtrip door Zeeland en oké een deel Zuid-Holland, laat ze het daar niet horen dat ik Goeree-Overflakkee 9 van de 10 keer ook gewoon Zeeland noem. Eigenlijk heb ik nooit eerder echt vakantie gevierd in Nederland, maar ja de omstandigheden waren vorig jaar niet anders en laten we eerlijk zijn er zijn in ons eigen land ook genoeg mooie plekjes om te ontdekken. Dat is dus ook wat ik vorig jaar volop gedaan heb.

Met een volgeladen auto doorkruiste ik samen met twee vriendinnen Nederland. Gelukkig was er koffie en genoeg te eten, want het duurde ruim twee uur voordat we bij ons eerste huisje zouden aankomen. En wat voor huisje! Ik ben een sucker voor mooi ingerichte airbnb’s en struin de site dan ook geregeld af naar toffe locaties om te verblijven.
Zo ook De Poterlodge in Dirksland, nog niet in Zeeland maar op Goeree-Overflakkee. De eigenaren hebben het bijgebouw op hun erf gerenoveerd tot een mooie B&B, voorzien van alle gemakken. Een ideale locatie om het eiland te ontdekken.

Nadat ik achterstevoren vanaf de zoldertrap alles gefotografeerd had, was het tijd om het ons gemakkelijk te maken waarbij de schommelbank by far onze favoriete plek was. Oh en laat ik niet vergeten dat we begroet werden door de eigenaresse met drinken en Zeeuwse bolussen, bonuspunten (of boluspunten ha.ha.), zo lekker! Zit hier nu weer te watertanden. Na een hapje te hebben gegeten zijn we nog even naar de Slikken van Flakkee gereden voor een avondwandeling.

De zomers in Nederland blijven onvoorspelbaar (op de dag van vertrek trok er een heuse zomerstorm over ons land, je verzint het niet) dus elke ochtend deden we de gordijnen open in de hoop op een blauwe lucht en zon. Helaas de dag begon bewolkt, maar uiteindelijk hebben we toch nog in het zonnetje op het terras in Zierikzee kunnen zitten. Op onze eerste volle dag bezochten we dit leuke stadje en slenterden door de gezellige straatjes en beklommen de Dikke Toren voor een 360º view.

Als er iets te beklimmen valt ben ik daar altijd wel voor in, een oriëntatiepunt met een mooi uitzicht is altijd een goed idee toch? En zeg nou zelf bovenstaand ziet er toch ook uit als een gezellig Zeeuws vissersdorpje. Zierikzee kent een rijke historie die je terugziet in de vele monumenten; stadspoorten, molens, torens en kerken. Na ruim 500 treden op- en af gelopen te hebben, waren wij wel toe aan een pauze. Plof zeker even neer op het terras in de gezellige tuin van De Zeeuwse Hemel.

Aan het einde van de middag was het tijd om de stad te verruilen voor het strand, samen met 76 Duitsers (bezigheid nummer 1 toen we over de eilanden reden; Duitse nummerborden tellen, in de zomer wordt de provincie er mee overspoeld) reden we naar de Brouwersdam. Dat brengt mij bij de volgende tip, Standclub Zee. Deze strandtent staat op palen aan de rand van de zee, bij vloed ligt dit restaurant dus deels in het water.

Het lijkt nu misschien alsof wij van eetgelegenheid naar eetgelegenheid over het eiland trokken… dat is in principe ook zo hahaha. Mijn vakanties bestaan al lang niet meer uit rennen van de ene bezienswaardigheid naar de ander om zoveel mogelijk op de foto te zetten. Op die manier merkte ik dat ik een vakantie van mijn vakantie nodig had. Dus nu doe ik het lekker rustig aan en maak ik bewustere keuzes. Het enige wat niet veranderd is, is dat ik nog steeds veel foto’s maak ♥

Dag twee begon al even bewolkt, maar dat weerhield ons er niet van om de auto te verruilen voor de fiets (wel elektrisch uiteraard). Dat was nog best fris, die regenbui hielp ook niet echt mee. Des te fijner was het dat we even konden opwarmen in de volgende strandtent, tsja je bent aan de kust of niet ;) Vanuit de gezellige strandtent Sand and Pepper hadden we uitzicht op Neeltje Jans en de woeste zee, gaaf om de buien in de verte te zien hangen!

Met onze buik vol sprongen we weer op onze elektro fiets, voor de beeldvorming: een model met lage instap inclusief fietstassen. Ja ik voelde mij een bejaarde van 70 en nee dat boeide mij niks want het eiland rond trappen met wind en regen doe ik liever makkelijk dan moeilijk. We vervolgden onze weg van Burgh-Haamstede richting de duinen van Westenschouwen om daar wederom eerste rij te zitten bij het schouwspel dat de lucht vertoonde. Na een korte tussenstop bij de Walvisbunker zetten we onze fiets up turbostand om de regen voor te blijven waar we gelukkig in slaagden.

Nu lijkt het alsof we redelijk snel over dat eiland fietsen, maar in werkelijkheid is fietsen met ons (voornamelijk met mij) niet te doen. Zit je net weer met die turboboost aan de hangen op je elektro fiets, moet je weer volop in de ankers want hallo zandduin die even beklommen moet worden. Sorry not sorry ;)

Eenmaal terug in Burgh-Haamstede was het alweer tijd om te eten. Bij Mi Casa aten we pizza met cocktails, die iets sterker was dan ik verwachtte. Oeps dan maar terug rijden met één hand aan de vangrail.

Dat was deel 1 van onze roadtrip door Zeeland, to be continued…

Wil je ook verblijven in de B&B die ik noemde aan het begin van deze post? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *