Roadtrip Zeeland deel 2

Het heeft weer even moeten duren, maar ik zou nog schrijven over deel 2 van mijn roadtrip door het mooie Zeeland. Een echt ritme zit er nog niet in het bloggen zoals je merkt, hopelijk gaat dat ooit komen haha ;)
Anyway op dag vier reisden we naar ons tweede huisje, dit keer wel echt gelegen in Zeeland (huisje één bevond zich nog op Goeree-Overflakkee). Voordat we arriveerden in Heinkenszand maakten we nog een aantal tussenstops.

Nadat we een laatste keer door de haan uit bed getetterd werden en de auto weer vol zat met al onze meuk reden we naar de eerste tussenstop, Deltapark Neeltje Jans, dit kun je toch eigenlijk niet overslaan als je in Zeeland bent? Ons kwam het wel goed uit want het was een regenachtige dag, dus een beetje rond hobbelen in een park leek ons wel wat.

Eh ja daar kwam ik echter snel op terug haha. Want wat een vergane glorie is dat park zeg, het enige leuke vond ik dat je helemaal onder en in de Oosterscheldekering kon lopen. De rondvaart die we deden was mega slaapverwekkend en leek nog het meeste op een uitvaart die ondertitelt werd in 3 talen, alleen dan zonder koffie (had ik wel een pot van leeg kunnen drinken) en natte cake ;P

Na nog wat rond gehobbeld te hebben in de regen, dat hielp overigens niet mee aan de uitstraling van het park natuurlijk, renden we weer terug naar de auto. Onder het genot van wat chips als ‘voorgerecht’ op onze lunch vervolgden we onze weg naar Oostkapelle. Ik had een heel leuk lunchplekje gevonden waar we direct van opvrolijkten. Als je in de buurt bent, sla dit dan zeker niet over: Het Kaslokaal. Een voormalige tuinderskas omgetoverd tot theetuin met gezellige hoekjes om te zitten en een mooie tuin om in rond te wandelen. Kortom, een locatie naar mijn hart (zou dat tuindersverleden van mijn familie dan toch zijn sporen achter gelaten hebben bij mij ;))

Tevreden en met een volle maag was het nog maar een klein stukje rijden naar het huisje aan een dijk waar we begroet werden door de vriendelijke eigenaresse van de airbnb. Ze vertelde wat over de omgeving en over het huisje waar in de tuin stoofpeerbomen stonden! Ik hou er zo van, helaas nog een beetje te vroeg om ze te plukken.

Zondag hebben we lekker rustig aan gedaan, maskertje op, beetje tekenen in mijn reisboekje. ’s Middags zijn we toch nog even naar Domburg gereden voor een strandwandeling en, uiteraard, een lunch HA! Dit keer bij De Domburgsche bier- en melksalon, ook heel leuk!

De laatste volle dag in Zeeland hebben we goed benut met als eerste een dagje Middelburg. Een heerlijke stad om doorheen te slenteren, zo gezellig met zijn fotogenieke straatjes en hofjes, zeker de Kuiperspoort. Middelburg is een kleine stad met heel veel monumenten die je gemakkelijk te voet kunt bezichtigen. Aan goede eettentjes overigens ook geen gebrek, aanraders zijn Locaal 39 en De Juf.

Al dat lopen te lopen maakt hongerig, ja ja I know het is meer een eet verslag aan het worden hè. Om de vakantie in stijl af te sluiten, hadden we gereserveerd bij een strandtent. Tsja als je zelf niet heel dicht bij het strand woont, moet je toch elke kans pakken om naar het strand te kunnen! De keuze was gevallen op De Oase Domburg. Als extra cadeautje na al die regen en grijze luchten werden we na het eten getrakteerd op een prachtige zonsondergang ♥ Als het niet donker was geworden, had ik er nu nog gestaan met mijn camera haha.

De volgende dag was het tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat we een flitsbezoek brachten aan Goes. Waar ik ook even snel hallo ging zeggen bij mijn collega’s op de vestiging aldaar en we op de valreep nog wat Zeeuwse bolussen scoorden voor onderweg :)

Al met al een prima vakantie in eigen land MAAR feit blijft dat we veel te weinig zonuren hebben gehad. Een jaartje in Nederland vakantie vieren is prima, nu verlang ik echter weer met heel mijn hart naar de prachtige bergen in het buitenland.

Overigens, de zonuren werden dan wel weer goed gemaakt tijdens mijn weekendje weg in Zuid-Limburg met mijn zus een paar weken later. Toen kwamen we toch een beetje in de buurt van Italiaanse sferen.

Dus up next: het Toscane van Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *